latinica  ћирилица
15/11/2019 |  21:11 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Kомпромис - једна од основних поставки

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Приједору да је Демос политичка опција која је спремна за компромис који ће бити једна од основних поставки ове странке, а потом и саборност.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Без компромисних рјешења ни у једној локалној заједници, ни на нивоу Републике Српске, а такође ни БиХ, тешко можемо доћи до рјешења која ће донијети највећи степен задовољства свима на које се та рјешења односе - рекао је Чубриловић на свечаном уручењу чланских картица члановима који су приступили приједорском одбору Демоса.

Он је навео да је саборност један од сегмената на којем треба градити будућност.

- Саборност на којој инсистирамо као политичка организација говори о томе да морамо тражити капацитет унутар нашег народа, да можемо да кажемо да смо овдје сигурни и да за нас овдје мјеста има само под условима које ми прихватамо, а не под условима које други диктира - додао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, Демос је политичко освјежење, без обзира на политичко искуство, и очекује добре резултате на локалним изборима након којих ће се знати права вриједност ове странке која је до сада завршила процес организовања у 57 локалних заједница.

Предсједник Регионалног одбора Демоса приједорске регије Ранко Колар рекао је да ће вечерас бити уручено више од 400 чланских карата.

- Сваког дана смо јачи, сваког дана смо бољи и постајемо значајан политички фактор у Приједору - истакао је Колар.

Предсједник приједорског Градског одбора Демоса Томислав Прпош рекао је да је ово потврда континуираног рада у овом граду и регији, да теку припреме за локалне изборе и да је убијеђен да ће Демос бити значајан политички фактор у Приједору.

- Промовисаћемо Демос као политички субјект који зна шта хоће. Нисмо задовољни постојећим стањем. Имамо рјешења, поготово у области привредних дешавања. Очекују нас тешки мјесеци. Требаће много стрпљења и мудрости - поручио је Прпош, који је и потпредсједник странке.

Он је најавио да ће се Демос добро организовати и реализовати све своје циљеве.

- Даћемо све од себе. Убијеђен сам у брзе промјене у нашем граду, а ми томе морамо дати посебан печат - рекао је Прпош.

Градски одбор Демоса Приједор формиран је 1. марта.

Свечаном уручењу чланских карата присуствовала је Сузана Гашић која је на приједлог Демоса именована за министра трговине и туризма Републике Српске.