latinica  ћирилица
16/11/2019 |  08:55 ⇒ 10:00 | Аутор: СРНА

Булошчић: Спремни смо за зимску сезону

У "Романијапутевима" за ову зимску сезону планирају да издвоје три до четири милиона КМ за одржавање магистралних и регионалних путева на сарајевско-романијској и горњодринској регији, укупне дужине око 600 километара, рекао је Срни технички директор Драган Булошчић.
Соколац - "Романијапутеви" - Фото: СРНА
Соколац - "Романијапутеви"Фото: СРНА

Булошчић је истакао да су у овом предузећу спремо дочекали почетак зимске сезоне, те да имају довољно камиона са посипачима, утоваривача и осталих специјалних машина /ролби/.

Он је навео да на пет пунктова има довољно припремљеног материјала, соли и фракције како би квалитетно одржавали путеве на двије регије.

- Пратимо временску прогнозу и спремни смо да на вријеме реагујемо - истакао је Булошчић.

Он је додао да "Романијапутеви" одржавају најтеже дионице у Републици Српској и навео да је 80 одсто магистралних и регионалних путева на већој надморској висини од 700 метара, те да су превоји Хан Пијесак, Романија, Сјемећ, Јахорина, Требевић и Стједнице на више од 1.000 метара надморске висине.

Булошчић је најавио да ће као и раније "Романијапутеви" имати сарадњу са полицијом која ће за вријеме већих падавина теретни саобраћај заустављати испод планинских превоја како камиони не би ометали саобраћај и да би били избјегнути привремени прекиди.

Он је препоручио возачима да возила припреме за зимску сезону, да не не крећу на пут без зимске опреме, те да повећају опрез и прилагоде вожњу условима на путу.

Булошчић је рекао да су "Романијапутеви" у Бањалуци потписали уговор о зимском одржавању путева са Дирекциојом за путеве Републике Српске у присуству представника више предузећа и Ауто-мото савеза Републике Српске.