latinica  ћирилица
16/11/2019 |  15:17 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Дијелови Загреба под водом

Обилна киша потопила је поједине дијелове Загреба, гдје је у неколико насеља вода ушла у подруме.

Ватрогасци су интервенисали на испумпавању воде у насељима Доња Дубрава, Максимир, Сесвете, Поповец, Оток и Света Клара.

Поплављене су улице и дворишта, а обилне падавине узроковале су проблеме и на мјестима извођења радова, гдје су рупе пуне водом, преносе хрватски медији.

Велике проблеме киша је створила и у Загорју гдје су поплављени путеви, котловница болнице, а вода улази у куће.

Падавине су узроковале проблеме у Бедековчини и Златар Бистрици, док је у Стубичким Топлицама поплављена котловница Специјалне болнице за медицинску рехабилитацију. Због поплаве је затворен пут Златар Бистрица-Коњшчина.

Према извјештају Хрватских вода, прогнозиране падавине очекују се до сутра, обилније у планинским крајевима, док ће у централној и источној Хрватској бити мањег интензитета.

Очекује се даљи раст водостаја на подручју средњег и доњег тока Саве уз могућност увођења редовних и ванредних мјера одбране од поплава.

На подручју малог слива ријеке Лике проглашене су ванредне мјере од поплаве, а у Обровцу је активиран Штаб цивилне заштите с циљем успостављања редовних мјера обране од поплава на Зрмањи, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Све катамаранске линије које повезују Сплит с острвима на средњем Јадрану прекинуте су због временских неприлика. Предвече се на овом подручју очекује појачан југо, а таласи могу да достижу висину четири до пет метара, на отвореном мору и до шест метара.