latinica  ћирилица
17/11/2019 |  13:46 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно уз сунчане интервале

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме уз мало кише и дуже сунчане интервале.

У јутарњим часовима биће облачно, на западу и дијелу сјевера са пролазном кишом, на југу са пљусковима, а око ријека и по котлинама могућа је магла.

Јутарња температура износиће од пет до 11, на планинама око два степена, а на истоку на висини понегдје је могућ и слаб мраз.

Највиша дневна температура биће од 10 до 18 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, претежно јужних смјерова.

Температура измјерена у 13.00 часова: Бјелашница три, Бањалука 10, Хан Пијесак 11, Сарајево, Гацко и Чемерно 12, Калиновик, Мраковица, Соколац и Србац 13, Ливно 15, Добој, Брчко, Бугојно и Фоча 16, Бијељина, Билећа, Вишеград, Мркоњић Град, Приједор, Требиње и Шипово 17, Рудо и Мостар 18, Нови Град, Рибник и Сребреница 19 степени Целзијусових.

У уторак, 19. новембра, ујутро ће бити облачно, уз преовлађујуће ниску облачност, понегдје са маглом по котлинама и око ријека. Током дана очекује се облачно и тмурно уз понеку кап кише.

Јутарња температура биће од четири до девет, на планинама око један, а највиша износиће од 10 до 16, на планинама око седам степени Целзијусових.

У сриједу, 20. новембра, јутро ће бити облачно са слабом кишом мјестимично на југу и централним крајевима и маглом око ријека.

Током дана очекује се постепено разведравање, прво у западним крајевима, уз све више сунчаних интервала.

Јутарња температура биће од четири до девет, на планинама око један степен, а у вишим предјелима сарајевско-романијске регије и слаб мраз.

Највиша дневна температура износиће од 10 до 15, на планинама око осам степени Целзијусових.

У четвртак, 21. новембра, ујутро се очекује мало до умјерено облачно и свежије, на вишим планинама и слаб мраз, а око ријека и по котлинама магла.

Током дана могућа је умерено ниска облачност и рјеђи сунчани интервали, а понегдје се магла може задржати до поднева.

Јутарња температура биће од три до седам, на планинама око један степен, а на истоку на висини слаб мраз.

Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, на планинама око седам степени Целзијусових.