latinica  ћирилица
18/11/2019 |  08:24 ⇒ 08:26 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - коловози мокри, у Крајини могући јачи удари вјетра

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по претежно мокрим и влажним коловозима, док се у вишим крајевима Крајине возачима скреће пажња на повремено јаче ударе вјетра, а на дионицама у усјецима и поред камених косина на могућност одрона.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Проходност већине путева у Српској јутрос је задовољавајућа, а возачима се свјетује максимално опрезна вожња, прилагођена условима и стању на путу.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске подсјећају возаче да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме.

У току су радови на реконструкцији Моста краља Александра Првог Карађорђевића у Зворнику, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Каракај-Дрињача. Предвиђено је да ови радови трају до 31. децембра 2019. године.

Због санационих радова на магистралном путу Модрича-Вукосавље-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница Републике Српске и Федерације БиХ /Каруша/, измијењен је режим одвијања саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију, до 31. децембра.

Измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици Јоховац-Руданка због радова на регулисању улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Коридор "Пет це" кроз Републику Српску, од петље Јоховац до петље Руданка.

Настављени су радови на реконструкцији коловоза, на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Дрињача-Коњевић Поље у току су радови на реконструкцији коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз регулацију семаФорима.

Због радова на изградњи мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

Ауто-мото савез Републике Српске и Ауто-мото друштва /АМД/ покренули су велику републичку превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности моторних возила под називом и возачи могу да обаве бесплатну контролу техничке исправности возила данас у кругу АМД "Челинац" у Челинцу од 9.00 до 11.00 часова, а од 13.00 до 15.00 часова у АМД "Котор Варош" у Котор Варошу.

Кампања ће трајати до 29. новембра и спроводиће се и у Шипову и Мркоњић Граду, Добоју и Теслићу, Козарској Дубици и Градишци, Источном Сарајеву и Палама, Сокоцу и Рогатици, Вишеграду и Фочи, Требињу и Билећи и Гацку и Невесињу.

У Федерацији БиХ због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима, савјетује се опрезнија вожња прилагођена тренутним условима и стању на путевима.

Повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке, а на ширем подручју Ливна, Купреса и Томиславграда возачи се упозоравају на повремено јаке ударе вјетра.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.