latinica  ћирилица
18/11/2019 |  12:59 | Аутор: СРНА

Пенави смета што Пуповац даје помен страдалим и Србима и Хрватима

Градоначелник Вуковара Иван Пенава напао је вербално лидера Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца зато што је положио вијенце у помен убијеним Вуковарцима и српске и хрватске националности.
Иван Пенава (Фото: maxportal.hr) -
Иван Пенава (Фото: maxportal.hr)

- Пуповац је дошао бројати крвна зрнца, поклонити се хрватској и српској жртви, а и ја, и ви, и сав нормалан свијет знамо да смо овдје због жртава великосрпске агресије - поручио је Пенава пред новинарима у Вуковару.

Он сматра да су Срби који су били на страни тадашње ЈНА и тражили останак у Југославији "агресори", "злочинци" и "четници".

Пенава, познат по националистичким испадима и одбијању да реализује одлуку Уставног суда Хрватске о националној једнакости у Вуковару, као и ћирилици, сматра да Пуповац "у целофану" продаје "великосрпску демагогију".

Милорад Пуповац је јуче поставио вијенац за вуковарске Србе убијене прије почетка сукоба, а онда и за рањене, болесне, те за запослене у вуковарској болници који су најприје заробљени, а потом убијени на локалитету "Овчара".

- У цркви Светог Николаја запалили смо свијеће за све страдалнике, за све жртве, за људе који су страдали у ратном периоду у граду Вуковару и његовој околини - навео је Пуповац.

Он је поручио да “жртве не смију бити мотив за обнављање безумне мржње“, подсјећају агенције.