latinica  ћирилица
18/11/2019 |  13:11 ⇒ 13:11 | Аутор: srpskainfo.com

Амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина Млинаревић нема факултетску диплому

Мартина Млинаревић, коју је Предсједиштво БиХ именовало за амбасадорку у Чешкој Републици, не посједује диплому високе стручне спреме, иако је то обавезно према Правилнику о унутрашњој организацији Министарства иностраних послова БиХ.
Амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина Млинаревић - Фото: Facebook
Амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина МлинаревићФото: Facebook

Наиме, Предсједништво је, на приједлог хрватског члана Жељка Комшића, Млинаревићеву за амбасадорку именовало још у прољеће 2019, а агреман је добила 30. августа.

Међутим, када је у МИП БиХ доставила тражену докуметацију уочено је да нема факултетску дилому, те је у октобру обавијештена да је достави ради комплетирања личног досијеа и почињање процедуре припрема.

Али, умјесто дипломе, Млинаревићева је саопштила да је спријечена да приложи тај документ “о чему је ранијих година писала“. Још горе звучи њен изговор да је о томе обавијестила и Предсједништво БиХ, што значи да је оно знало да Млинаревићева још нема високу стручну спрему, а ипак је именована, тврде извори Српскаинфо.

Такође, амбасадорка је информисала надређене да је у "договору са пријетељима" у Амбасади Чешке у БиХ одлучила да пребаци свој апосолвентски статус и завршни испит положи на Карловом универзитету у Прагу.

До тада, Млинаревићева ће у федерални Фонд ПИО бити пријављена са средњом стручном спремом.