latinica  ћирилица
18/11/2019 |  16:31 ⇒ 16:35 | Аутор: СРНА

Компромис и саборност главни принципи Демоса

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је данас у Фочи да ће ова странка у међустраначким односима тражити компромис и заступати саборност српског народа.
Недељко Чубриловић у Фочи - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић у ФочиФото: СРНА

Чубриловић је истакао да ће принципе компромиса и саборности заступати и у односу са коалиционим партнерима и осталим странкама, да би Српска и БиХ што прије изашле из садашње ситуације, да би почео да се обезбјеђује довољан број радних мјеста за младе који треба да формирају породице и остану на овом простору.

- Компромис за све и брже ћемо ићи напријед - нагласио је Чубриловић, који је данас уручио чланске карте члановима фочанског Демоса.

Он је напоменуо да је Демос у готово свим општинама формирао одборе, те да ће странка пресјек стања направити 22. децембра, на годишњицу постојања.

Чубриловић је навео да је увелико почела припрема за локалне изборе, те да ће тек након локалних избора у странци моћи да оцијене колика је њихова снага и утицај у народу.

Предсједник Општинског одбора Демоса Споменко Стојановић рекао је да је данас организовано уручење чланских карата за 100 чланова.

- То ће бити свакодневни процес. Ми смо задржали чланство које смо имали у претходној партији, углавном је то 95 одсто чланства у новој партији. Сада је ово само освјежење, давање нових докумената, односно нових чланских карата - рекао је Стојановић.