latinica  ћирилица
18/11/2019 |  17:18 ⇒ 17:22 | Аутор: СРНА

Милићи: Одиграна представа "Гласам за живот"

У Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима су, поводом Међународног дана средњошколаца, чланови школске драмске секције одиграли представу "Гласам за живот", аутора Мире Станишев.
Представа "Гласам за живот", аутора Мире Станишев - Фото: СРНА
Представа "Гласам за живот", аутора Мире СтанишевФото: СРНА

Вођа секције професор Синиша Шешлија изјавио је Срни да је тема представе прво љубавно искуства младих и искушења у том периоду.

- Жељели смо да упутимо поруку младима да буду опрезни у свим својим пословима, ако их тако можемо назвати, али да послије тога нема бјежања и узмицања пред препрекама, већ их треба рјешавати - рекао је Шешлија.

Обиљежавање Међународног дана средњошколаца организовао је Савјет ученика милићког СШЦ-а, као знак сјећања на студентске демонстрације у Прагу 1939. године против нацистичке окупације.

Предсједник Савјета Анастасија Милинковић рекла је Срни да да су нацисти те демонстрације угушили у крви, затворивши све високошколске установе у Чешкој и пославши више од 1.200 студената у концентрационе логоре, док је девет студената и професора стријељано.

- Они су постали оличење достојанства, храбрости и патриотизма и тежње младих људи ка општедруштвеном напретку - истакла је Милинковићева.

Она је најавила да ће Савјет ученика СШЦ у Милићима до краја године организовати још неколико сличних манифестација, међу којима и хуманитарне акције "Један слаткиш, једно дијете" и "Чеп за хендикеп".