latinica  ћирилица
19/11/2019 |  07:45 ⇒ 10:41 | Аутор: СРНА

Вечерас концерт хора Србадија поводом 120 година постојања

Српско црквено пјевачко друштво Србадија из Бијељине вечерас ће у Центру за културу у овом граду одржати коцерт поводом обиљежава 120 година постојања.
Хор Србадија (Фото:glassrpske.com) -
Хор Србадија (Фото:glassrpske.com)

Осим Хора Србадија, којим ће дириговати Десанка Тракиловић и Јелена Тракиловић, на концерту ће наступити и дугогодишњи пријатељи овог друштва и прваци опере у Ослу, Београду и Новом Саду, као и Ансамбл Бисерница из Бијељине.

Из Србадије је најављено да су учесници концерта из Осла баритон Стевица Крајиновић и сопран Ивана Милашиновић, из Београда бас Драгољуб Бајић и сопран Љубица Вранеш, а из Новог Сада бас Васа Стајкић, сопран Верица Пејић и тенор Јован Пејић.

Концерту ће претходити отварање изложбе "Духовна ризница" у Галерији Центра за културу Семберија, која о јубилеју Србадије свједочи кроз фотографије, новинске чланке и освојене награде.

Концерт Српског црквеног пјевачког друштва Србадија"почеће у 19.00 часова.

Овај хор већ деценијама на свјетској хорској сцени на најбољи начин представља Републику Српску и Бијељину, а добитник је низа награда и признања.

Србадија данас броји 80 чланова великог мјешовитог хора, који чине углавном средњошколци и студенати, и исто толико малишана узраста од четири до 14 година који стичу основна знања из музичке културе и пјевања у малом хору.