latinica  ћирилица
19/11/2019 |  15:13 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Бијељина: МУП прославио крсну славу Аранђелдован

Припадници Полицијске управе Бијељина, током протеклих година су заједно са осталим институцијама Републике Српске и локалном заједницом, остварујући своју уставну улогу, достојно штитили територијални интегритет Српске, као и личну и имовинску безбједност грађана, истакнуто је на обиљежавању крсне славе МУП-а, Светог Архангела Михајла.

У Епархијском културном центру одржана је свечана академија на којој су уручена признања најзаслужнијим припадницима Полицијске управе Бијељина.

- Имала сам интервенцију 11. дан од почетка рада. У питању је било разбојништво и претња ватреним оружјем,. Поводом тога колеге и ја смо добили дојаву о томе, кренули за починиоцем и успјели да га лоцирамо. На основу тога ја сам похваљена од стране начелника - прича Свјетлана Марјановић, приправник у Полицијској станици 1.

У области заштите јавног реда и мира, безбједности саобраћаја и посебно у области заштите од криминалитета, постигнути су и у овој години завидни резултати.

- Сваке године и сваког мјесеца је све мањи број кривичних дјела. Да је откривеност на једном високом ниову, отприлике око 70, 77 одсто. Да смо смањили број саобраћајних незгода са трагичним последицама за 50 одсто што је за нас велики успјех и трудићемо се да још више на томе радимо - рекао је Жарко Ћосић, начелник ПУ Бијељина.

Миленко Јовић, припадник Саобраћајне полиције, савјетује млађе колеге у овом послу.

- Младим колегама који долазе после мене у службу могу савјетовати само да граде себе, да се изграђују као личности, да имају добру сарадњу са својим колегама и страјешина, а најбољу сарадњу да имају са грађанима јер они су сервис грађана. Морају да схвате свој задатак и улогу полицајца у друштву - истакао је Јовић.

Припадници Полицијске управе Бијељина поручују, наставиће да часно, поштено и предано и даље обављају свој посао. Приоритет ће бити безбједност грађана и очување њихове имовине.