latinica  ћирилица
19/11/2019 |  16:48 | Аутор: СРНА

Зворник: Усвојен ребаланс градског буџета од 25,7 милиона КМ

Скупштина града Зворник једногласно је данас усвојила ребаланс овогодишњег градског буџета од 25.761.000 КМ.
Скупштина града Зворника - Фото: СРНА
Скупштина града ЗворникаФото: СРНА

Ребалансом буџета за 2019. годину укупна буџетска средства, примици и неискориштена средства по основу кредита и обвезница већа су за 767.800 КМ од плана.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић рекао је да је у ребалансу буџета дошло до одређених промјена у структури на расходовној страни у односу на нацрт буџета.

Говорећи о капиталним пројектима, замјеник градоначелника је истакао да су за све пројекте који су започети средства обезбијеђена, те да ће неки до краја грађевинске сезоне бити завршени, а неки настављени у идућој години.

- Пројекти се односе на наставак реконструкције улица у граду, реконструкцију Дома здравља, изградњу новог блока Опште болнице, као и проширење Амбуланте на Брањеву - рекао је Ивановић.

Истичући да ће изградња водовода у насељима Локањ и Пилица бити настављена, Ивановић је навео да се очекује убрзо почетак изградње водовода мјесних заједница Ораовац и Крижевићи.

Он је рекао да су у току радови на регулацију корита ријеке Сапне, у сарадњи са предузећем "Воде Српске", те да ће бити обезбијеђена средства за регулацију корита ријеке Хоче у наредној години.

Ивановић је рекао да се ради идејно рјешење за изградњу гараже са око 300 паркинг мјеста код Соколског дома, те да се настоји обезбиједити локација за изградњу паркинг гараже код Опште болнице.

Начелник Градског одјељена за финансије Срђан Деспић напоменуо је да су у приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета уврштене препоруке Министарства финансија и изразио очекивање да ће до краја године извршење буџетских прихода бити у складу са планом.