latinica  ћирилица
19/11/2019 |  17:09 | Аутор: СРНА

Могућ и стечај гатачког Водовода

Радници гатачког Водовода, који су јутрос ступили у генерални штрајк због неисплаћене четири плате и осталих примања, су у веома тешкој ситуацији, а због огромне дубиозе у овом предузећу могућ је и стечај, рекао је извршни секретар Регионалног синдикалног центра Требиње Драган Симовић.
Радници Водовода Гацко - Фото: РТРС
Радници Водовода ГацкоФото: РТРС

Он је рекао новинарима у Гацку да је упознат о проблематици гатачког Водовода, чији су дугови, како наводи, све већи.

Он тврди да су главни кривци за проблеме у овом предузећу који се гомилају годинама руководство Водовода и општине Гацко.

- Основни проблем јесте то што руководство фирме заједно са општином не ради свој посао, а то је да обезбиједе посао радницима и плате. Све је могуће, али ако дубиоза фирме превазилази њену вриједност онда је и стечај излишан - наводи Симовић.

Према његовим ријечима, штрајк радника гатачког Водовода заказан је у законском року, сви релевантни субјекти у општини су упознати о томе и радници имају пуну подршку Савеза синдиката и Гранског синдиката за грађевинарство и стамбено-комуналне дјелатности.

Радницима гатачког Водовода, који су процес рада смањили на минимум, данас се није обратио нико од челника општине Гацко