latinica  ћирилица
20/11/2019 |  12:12 | Аутор: СРНА

Михајловић: Мектићеве увредљиве изјаве о Вучићу лоше за односе у региону

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић истакла је да су увредљиве изјаве министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића поводом здравственог стања предсједника Србије Александра Вучића лоше за односе у региону.
Зорана Михајловић - Фото: РТРС
Зорана МихајловићФото: РТРС

Она је нагласила да јавне функције повлаче са собом и већу одговорност за изговорену јавну ријеч и да у изјавама нема мјеста сујети, личним нетрпељивостима и мржњи.

- Докле год неко користи и најмањи повод да у региону посеје мржњу и удаљи људе, нема боље будућности ни за Бошњаке, ни за Хрвате, ни за Србе. Бољу будућност можемо градити само на пристојности и разумевању - рекла је Михајловићева.

Зато, додала је она, Србија тежи да увијек покаже толеранцију и чини све да се сачува стабилност региона, преноси РТС.

Након што је Вучић јуче честитао српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику на постигнутом договору у вези са именовањем предсједавајућег Савјета министара, Мектић је на свом Твитер налогу објавио непримјерене поруке предсједнику Србије Александру Вучићу.

Мектић је, између осталог, на Твитеру поручио предсједнику Србије: "Иди, лијечи се, како су само била фина три дана без тебе".