latinica  ћирилица
20/11/2019 |  13:11 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Кошарац: Пословник се не може мијењати у хитној процедури

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац успротивио се одржавању данашње сједнице Представничког дома са захтјевом за измјену Пословника овог дома, истичући да је ријеч о битном документу који се не мијења у хитној процедури.
Представнички дом - Фото: Тwitter
Представнички домФото: Тwitter

- Не постоји елемент хитности за сазивање сједнице - истакао је Кошарац у расправи о дневном реду сједнице.

Он је подсјетио да су закључно са 15. новембром све странке доставиле кандидате за комисије Представничког дома, а да је захтјев за хитну сједницу достављен 18. новембра.

- О иницијативи за сазивање хитне сједнице смо знали много раније. Једини пословнички редослијед би био да Колегијум Представничког дома закаже редовну сједницу и да се уђе у процес именовања сталних радних тијела - нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, једино оправдано било би да је хитна сједница сазвана због тога што није конституисана Комисија за припрему и избор предсједавајућег Савјета министара, јер су у том случају прекршени Пословник и Закон о Савјету министара.

- Зато смо били врло јасни да је непотребно заказивати сједницу Представничког дома са оваквом тачком дневног реда - додао је Кошарац.

Он је упозорио на опасност да убудуће константно буду инициране хитне измјене Пословника, што би могло да резултира нечим што нико у Представничком дому не жели.

- Измјена Пословника је озбиљан процес и увођење овакве праксе може овај нормативни акт довести у фазу непримјене - закључио је Кошарац.

Повезане вијести:

Програм реформи није у надлежности ПС БИХ

Хитна сједница Представничког дома ПС БиХ