latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:16 ⇒ 14:21 | Аутор: РТС

БИА потврдила аутентичност снимка (ВИДЕО)

Безбједносно-информативна агенција је РТС-у потврдила аутентичност снимка на којем Георгиј Клебан даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.
БИА потврдила аутентичност снимка - Фото: Screenshot/YouTube
БИА потврдила аутентичност снимкаФото: Screenshot/YouTube

 БИА је потврдила да је на снимку руски обавјештајац.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у скупштинском холу да се рано јутрос видјела са предсједником Србије Александром Вучићем и да је он, као врховни командант Војске, наложио ВБА да истражи аферу.

Блиц је раније навео да је на снимку руски дипломата и припадник војне обавјештајне службе Георгиј Клебан. Он на снимку даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.

Снимак је 17. новембра објављен на Јутјубу, његова аутентичност потврђена је за Блиц, а потврдио га је и истраживачки новинар Христо Грозев на свом Твитер налогу.

Како је писао Радио Слободна Европа, током новембра особа под корисничким именом "kdjuey" отворила је налог на Твитеру.

Без једног пратиоца или особе коју прати, објавила је видео са свог Јутјуб налога, креираног 17. новембра у 16 сати и 30 минута.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да Вучић прикупља информације, додавши да очекује да у току сутрашњег дана позове и окупи све шефове обавештајних и контраобавештајних служби, као и начелника генералштаба Војске Србије.