latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:22 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Јаћимовић предао акредитиве Пендеровском

Амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић предао је данас у Скопљу акредитиве предсједнику Сјеверне Македоније Стеви Пендаровском и поручио да су добри и пријатељски односи двије земље основа за даље јачање сарадње у складу са обострано израженим интересима.
Сарајево - Јаћимовић, Пендаровски - предаја акредитива - Фото: СРНА
Сарајево - Јаћимовић, Пендаровски - предаја акредитиваФото: СРНА

Јаћимовић је Пендаровском пренио поздраве чланова Предсједништва БиХ, те изразио задовољство добрим билатералним односима без отворених питања, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министра у техничком мандату.

Током састанка, Јаћимовић је нагласио да ће као амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији настојати да у највећој могућој мјери допринесе даљем унапређењу односа и пријатељских веза двије земље на свим пољима.

Он је као посебно значајне истакао унапређење економских односа, проширење правног оквира за сарадњу кроз потписивање нових билатералних споразума, те наставак досадашње снажне подршке.

Јаћимовић је изразио увјерење да ће сарадња БиХ и Сјеверне Македоније наставити да се успјешно развија и у будућности, те да ће успјех у афирмацији свих веза које спајају двије земље допринијети миру, напретку, стабилности и заједничкој европској будућности.