latinica  ћирилица
20/11/2019 |  15:23 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик слави 120. рођендан

Рудник и Термоелектрана Угљевик обиљежавају 120 година рудника, Дан и крсну славу овог предузећа. РиТЕ Угљевик, предузеће које производи 34 одсто електричне енергије у Републици Српској, покретач је привредног развоја ове општине, али и цијеле регије.

РиТЕ Угљевик ће ове године завршити пројекат одсумпоровања, вриједан 80 милиона евра, чиме испуњавају еколошке стандарде Европске уније и значајно продужавају производни вијек. Испуниће и овогодишњи план производње.

- Без Рудника у термоелектране тешко је одржив комплетан пословни амбијент у овој регији - изјавио је генерални директор РиТЕ Угљевик Чедомир Стојановић.

Запошљавају велики број радника из борачких категорија. Успјешно пословање представља и сигурност за раднике и њихове породице

- Што се тиче услова рада, задовољан сам. Све законске обавезе према радницима засад послодавац испуњава редовно тако да немам замјерки. С обзиром да сам из категорије, борачке популације, имам добра искуства што се тиче овог предузећа - изјавио је ратни војни инвалид Мирко Цвјетковић.

Крсну славу Светог Стефана Дечанског обиљежиће и свечаном академијом, а биће организована и расправа о теми "Значај и песрпективе угља у условима енергетске традиције" и промоција књиге "Угљевик-рудник и град".