latinica  ћирилица
20/11/2019 |  17:21 ⇒ 21/11/2019 | 07:39 | Аутор: СРНА

МУП - један од стубова опстанка Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске крсну славу - Светог срхангела Михаила, са жељом да наставе да успјешно обављају своје активности и остану гаран безбједности Републике Српске и њених грађана.
Жандармерија Републике Српске - Фото: РТРС
Жандармерија Републике СрпскеФото: РТРС

Он је навео да је обиљежавање крсне славе прилика и да се присјети свих припадника МУП-а који су у одбрамбено-отаџбинском рату дали живот за одбрану Републике Српске.

Вишковић је нагласио да је Влада Републике Српске чврсто опредијељена да континуирано ради на опремању и модернизацији МУП-а, као темеља сигурне и стабилне Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У честитки, коју је упутио министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима МУП-а, Вишковић је оцијенио да припадници МУП-а Српске професионално, одговорно и предано извршавају све своје задатке.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је крсну славу - Светог архангела Михаила министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Дарку Ћулуму и свим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, пожељевши их много успјеха у извршавању веома захтјевних полицијских задатака.

Он је нагласио да је полиција један од стубова опстанка Републике Српске и гарант њене безбједности, као и безбједности свих њених грађана.

- Желим да и у будућности радити професионално, реализујете зацртане циљеве и радите на јачању Министарства унутрашњих послова Републике Српске како би њени грађани били још безбједнији и сигурнији", нагласио је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ посебно је нагласио да се на дан крсне славе, као и сваког дана треба сјетити 782 припадника МУП-а који су уградили своје животе у темеље Републике Српске и одати им дужно поштавање.

- Још једном свим припадницима МУП-а Републике Српске желим срећну славу, као и много здравља, среће и успјеха у приватном и професионалном животу - поручио је Додик.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославиће сутра крсну славу - Светог архангела Михаила