latinica  ћирилица
20/11/2019 |  17:35 | Аутор: СРНА

Амерички амбасадор децидно потврдио - Програм реформи не активира ништа

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Бурсаћ Новаковић изјавила је Срни да је амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон децидно потврдио да ће НАТО прихватити документ - Програм реформи БиХ који не активира ништа и не мијења статус МАП-а.
Сњежана Бурсаћ Новаковић - Фото: РТРС
Сњежана Бурсаћ НоваковићФото: РТРС

Она је нагласила да је амбасадор то рекао јуче на састанаку са члановима Предсједништва БиХ на коме је документ Програм реформи БиХ усаглашен и анализиран са амбасадорима земаља Квинте, а који ће Предсједништво БиХ послати у Брисел.

- НАТО ће свакако предочити јавности да је из БиХ примио Програм реформи БиХ који не прејудицира коначне одлуке о чланству /што и пише у трећој реченици овог програма/, а не Годишњи национални програм /АНАП/ како то нетачно тврде озлојеђени лидери СДС-а и ПДП-а у покушају да са БН телевизијом дезинформишу овдашњу јавност - истакла је Новаковићева.

Она је нагласила да опозиција, уз предану помоћ БН телевизије, дезинформисањем јавности у Републици Српској покушава да стекне јефтине политичке поене.

- Нама је важно да је нашу одлуку подржао народ у Републици Српској, кога ми нисмо никад изневјерили, и држава Србија са својим предсједником Александром Вучићем, који је јавно подржао јучерашњи договор. На овом путу војне неутралности и сарадње, а не чланства у НАТО, Република Српска прати Србију и то нам је и те како важно. То шта говоре они који губе функције и привилегије, висока примање и друге погодности, и који су јучерашњи договор у Предсједништву БиХ доживјели као свој пораз, нас не интересује јер нам је јасно зашто то чине - поручила је Новаковићева.

Она је нагласила да се међу тим губитницима привилегија налази, нажалост, и БН телевизија која је центар пласирања дезинформација око свега овог, из простог разлога јер формирањем Савјета министара, које је договорено јуче на сједници Предсједништва БиХ, и "та телевизија губи позамашне донације које су имали из Сарајева од министара у Савјету министара из редова СДС-а и ПДП-а".

- Отуда и гомила конструкција и неситина. На сву срећу народ у Републици Српској је много паметнији него што то Шаровић, Бореновић, Мектић и ини мисле - закључила је Новаковићева.