latinica  ћирилица
21/11/2019 |  08:11 | Аутор: СРНА

Бањалука: До 13.00 часова раде трговине, меснице, цвјећаре и салони

У Бањалуци ће данас, на Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, бити дозвољен рад од 8.00 до 13.00 часова трговинама мјешовите робе, месницама, цвјећарама, те фризерским и козметичким салонима, саопштено је из Градске управе.
Улица краља Петра I Карађорђевића - Фото: СРНА
Улица краља Петра I КарађорђевићаФото: СРНА

Закључак је донио градоначелник Бањалуке Игор Радојичић на захтјев Занатско-предузетничке коморе бањалучке регије која је изразила потребу за радом у четвртак с циљем задовољавања повећаних потреба грађана за робом широке потрошње, те за услугама фризера и салона за уљепшавање.

У саопштењу се наводи да Градска управа данас неће радити јер је Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ републички празник.

У Дому здравља Бањалука наводе да су данас дежурни тимови породичне медицине на Поликлиници и у Платоновој улици у двије смјене од 7.00 до 20.00 часова, док ће дежурни стоматолог у стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи радити 24 часа.

Специјалистичке педијатријске амбуланте радиће у амбулантама на Поликлиници од 7.00 до 15.00 часова, док ће Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радити 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи.

Служба хитне медицинске помоћи радиће 24 часа, а дежурна ће бити апотека "1. мај" у Улици Милана Тепића.

Градски и приградски превоз на подручју Бањалуке одвијаће се по празничном режиму, исто као и сваке недјеље, док ће Градска тржница радити према недјељном радном времену од 8.00 до 15.00 часова.