latinica  ћирилица
21/11/2019 |  13:16 ⇒ 15:00 | Аутор: РТС

Крајиновић срушио Цонгу за четврт финале Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Филип Крајиновић је савладао Француза Жоа Вилфрида Цонгу са 2:0 по сетовима 7:5, 7:6 у мечу другог кола Групе А Дејвис Купа, у Мадриду.

Србија је тако повела са 1:0 против Француске. У другом сингл мечу играју Новак Ђоковић и Беноа Пер.

Филип је одрадио свој дио посла и донио Србији врло важан поен у дуелу са Француском. Виђена је велика борба током цијелог меча, играчи су користили сваку прилику да нападну сервис противника, али није их било превише. Српски тенисер је успио да искористи своје шансе, одбије нападе Цонге и на крају побиједи.

Оба тенисера су на почетку била сигурна на свој сервис, па у првих шест гемова није било брејк прилика. Први је запријетио Француз, који у седмом гему пропушта три брејк шансе. Када се очекивало да сет оде у тај-брејк, Филип у 11. гему долази до три везане брејк лопте. Цонга успијева да се извуче. Међутим, Филип је био неумољив и осваја још једну брејк лопту, коју је искористио. Потом је био сигуран на свој сервис и тако ријешио сет у своју корист - 7:5.

Борба се распламсала у наставку. Филип је у првим гему пропустио три брејк прилике. Цонга пропушта своју прву брејк шансу у другом сету у четвртом гему. Потом су оба тенисера лако успијевала да задрже свој сервис, па је сет ријешен у тај-брејку.

У овом периоду српски тенисер је имао више концентрације у одлучујућим моментима. У два наврата Цонга је успио да врати мини-брејк предности, ипак Филип је први дошао до меч лопте, коју је искористио - 7:5 у тај-брејку.