latinica  ћирилица
21/11/2019 |  14:59 ⇒ 17:13 | Аутор: РТС

Ђоковић бољи од Пера за побједу Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Новак Ђоковић је савладао Беноа Пера са 2:0 по сетовима 6:3, 6:3 у мечу другог кола Групе А Дејвис Купа. Србија је тријумфом обезбиједила побједу у дуелу и пласман у четвртфинале. Предстоји још дуел дублова у коме Типсаревић и Троицки играју са Хербертом и Мауом.
Новак Ђоковић - Фото: РТС
Новак ЂоковићФото: РТС

Новак Ђоковић је донио побједу Србији у дуелу са Француском. Пер је пружио солидан отпор, ипак недовољан да би озбиљније запријетио српском асу. Новак је одиграо, наизглед, са пола снаге, потрошивши минималну количину енергије, довољно за тријумф. У оба сета је био довољан по један брејк.

Новак је нешто спорије ушао у меч. У првом гему, који је трајао седам минута спасио је двије брејк лопте. Потом је услиједио миран период у коме су оба тенисера лако освајала своје сервисе, све до осмог гема. Тада је Ђоковић одузео сервис противнику и повео са 5:3, потом је био сигуран на свој сервис и ставио тачку на овај сет.

Слична слика и у другом сету. Овога пута Ђоковић је већ у трећем гему искористио своју шансу и стигао до брејка предности. Потом се Новак сконцентрисао на свој сервис и рутински приве осет крају - 6:4 у другом сету.

Новак је тако Србији донео други бод против Француза. У првом мечу Крајиновић је савладао Цонгу са 2:0 (7:5, 7:6).

У посљедњем мечу, који ништа није могао промјенити, француски дубл Ербер - Пер савладао је Типсаревића и Троицког са 2:0. У оба сета било је 6:4, 6:4.