latinica  ћирилица
21/11/2019 |  19:09 | Аутор: РТС

Ђоковић: Биће тијесно са Русима, али вјерујем у овај тим

Новак Ђоковић задовољан је игром тима против Француске. Србија у четвртфиналу Дејвис купа игра против Русије, а Новак не сумња у успјех уколико српски тенисери буду играли као са Француском.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

На надмоћан начин репрезентација Србије освојила је прво мјесто у А Групи и пласирала се у четвртфинале Дејвис купа, осми пут у посљедњих десет година.

- Одлични мечеви - и Филипов и мој - успјели смо да ријешимо овај дуел већ послије синглова, што је јако битно. Имамо неколико комбинација за дубл, али нисмо претјерано уиграни. Цонга је био у форми, али Филип је одиграо фантастично! То је мени дало крила и растерећено сам ушао у меч са Пером - рекао је Ђоковић.

Он је савладао Беноу Пера са 2:0, чиме је Србија обезбиједила побједу.

- Пер је врло талентован, јако непредвидив играч - способан да добро сервира и буде агресиван, а онда одједном направи неколико некарактеристичних грешака... Било је битно да останем усредсређен до краја, што је био случај. Био сам бољи у другом сету, одрадио сам посао до краја - рекао је Ђоковић.

У четвртини финала, Србија игра против Русије, већ у петак.

- Руси су једна од најквалитетнијих репрезентација овдје, биће тијесно. Оба сингл дуела су отворена, али вјерујем да смо у јако доброј форми и ако наставимо овако имамо доста добре шансе - рекао је Новак.

Ђоковић ће играти против Карена Хачанова, који га је савладао у финалу мастерса у Паризу прошле године.

- Нисмо играли од тог финала. У дворанским условима јако добро игра, Рубљов такође, Данил је имао добре побједе против Федерера и других играча, игра тенис живота... И Филип и ја ћемо морати да играмо на високом нивоу како би успјели да побједимо - рекао је Ђоковић.

Дуел са Русијом почиње у петак од 10.30, а први ће на терен Филип Крајиновић и Андреј Рубљов.