latinica  ћирилица
21/11/2019 |  20:28 ⇒ 22:14 | Аутор: РТС

Вучић: Руског амбасадора само сам питао - Зашто?

Предсједник Србије Александар Вучић обратио се јавности поводом шпијунске афере и изнио детаље. Истакао је да је Србија већ дуги низ година суочена са снажним дјеловањем обавјештајних активности бројних земаља. Никада снажније борићемо се за војну неутралност, каже Вучић
Савјет за националну безбедност Србије (фото: Тањуг/ Председништво Србије) -
Савјет за националну безбедност Србије (фото: Тањуг/ Председништво Србије)

Предсједник Србије је на конференцији у Предсједништву Србије рекао да снимак, на ком се види како руски обавјештајац даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије, није сачинила домаћа агенција, али је ВБА упозната са тим.

Снимак је, каже, сачињен 24. децембра 2018. године и на њему се види сусрет руског потпуковника Георгија Клебана са пензионисаним потпуковником Војске Србије, чији су иницијали З. К.

З. К. је, према Вучићевим ријечима, био објекат надзора српских служби безбједности.

Вучић каже да се сусрет одиграо у Земуну око 18 часова.

- Политику према Русији нећемо да мијењамо, доживљавамо је као братску земљу - рекао је Вучић и додао да је руског амбасадора Боцан-Харченка поводом афере упитао само "зашто".

Претходно је у згради Предсједништва Србије одржана сједница Савјета за националну безбједност, коју је заказао предсједник Србије Александар Вучић поводом могуће шпијунске афере.