latinica  ћирилица
21/11/2019 |  22:04 ⇒ 22/11/2019 | 08:01 | Аутор: СРНА

Вучић: Слиједе акције због противдржавног дјеловања (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у наредном периоду бити спроведено неколико акција против припадника различитих обавјештајних агенција, чије дјеловање против Србије је доказано.
Александар Вучић (Фото: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb)

- Наредних неколико дана услиједиће оштре акције које ће бити уочљиве јавности - рекао је Вучић новинарима након сједнице Савјета за национлану безбједности.

Он је навео и да је Србија изложена снажном обавјештајном раду других земаља, који у неким случајевима превазилази мјере пристојности.

Вучић је рекао да су у једној групи најразвијеније земље, а у другој поједине земље из региона, преноси РТС.

- То значи да постоје бројне агенције других земаља које спроводе своје деловање на територији Србије са два циља – прикупљање значајних и обавјештајних података како би могли да утичу или да промјене политику Србије у одређеним сегментима, а друго је потпуно сагледавање обавјештајних капацитета Србије ради изградње сопствених капацитета како би капацитети Србије били смањени - каже Вучић.

Вучић је најавио да ће у наредних два мјесеца Србија представити свеообухватни општи правно-политички акт који ће бити пуна потврда неутралности и јачања те државне и војне позиције.

Сједница Савјета за националну безбједност, која је одржана вечерас у згради Предсједништва Србије, сазвана је због шпијунске афере настале након што је објављен снимак на којем се види како руски обавештајац даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.

Повезане вијести:

Вучић: Руског амбасадора само сам питао - Зашто?