latinica  ћирилица
22/11/2019 |  07:35 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Додик наставља посјету Санкт Петербургу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас наставља посјету Санкт Петербургу.
Милорад Додик на Шестом међународном конгресу Санкт Петербургу - Фото: СРНА
Милорад Додик на Шестом међународном конгресу Санкт ПетербургуФото: СРНА

Додик се јуче обратио на Седмом међународном конгресу "Санкт Петербург и словенски свијет", а данашњи, други дан посјете овом граду уједно је и завршни.

Српски члан Предсједништва БиХ био је јуче почасни гост овог великог међународног конгреса на којем су званичници словенских земаља разговарали о разним темама из области политике, економије, културе.

Додик је јуче разговарао са губернатором Санкт Петербурга Александром Бегловим, који је рекао да фармацеутске компаније из овог дијела Русије планирају да испоручују своје производе у Републику Српску.

Првог дана посјете Санкт Петербургу Додик је присуствовао потписивању Споразума о сарадњи Државног шумарско-техничког универзитета "С.М. Киров" и Универзитета у Бањалуци, те разговарао са студентима из Републике Српске и Србије који се школују на тамошњем Рударском универзитету.

Додик је посјетио и Академију талената у Санкт Петербургу, гдје је погледао изложбу радова међународног дјечијег конкурса "Цртам Петербург".

Прије почетка Конгреса "Санкт Петербург и словенски свијет", српски члан Предсједништва БиХ посјетио је Инжењерско-техничку школу 777 гдје је разговарао са предсједником Комитета за образовање Санкт Петербурга Жаном Владимировном Воробјовом, представником градоначелника Санкт Петербурга Јуријем Борисовичем Шестериковом и директором ове школске установе Вером Владимировном Књазевом.