latinica  ћирилица
22/11/2019 |  08:44 ⇒ 10:28 | Аутор: РТС

Одеса: Боинг излетио с писте, поломљен му стајни трап (ФОТО/ВИДЕО)

Боинг 737-800 компаније Туркиш Ерлајнс имао је инцидент приликом слетања у Одесу након што му се поломио предњи стајни трап. На видео-снимку из Одесе види се евакуација путника.
Туркиш ејрлајнс (фото: www.volatos.com) -
Туркиш ејрлајнс (фото: www.volatos.com)

Фотографије инцидента, који се догодио синоћ око десет часова локалном времену, приказују авион који се налази неколико метара ван стазе са спуштеним носом.

Локални медији јављају да је авион најмање два пута покушао да приђе писти и да је примијећен како лебди изнад Одесе.

Ипак, други покушај да слети није испао најбоље, и авион је морао грубо да слети. Још је нејасно зашто се поломио предњи стајни трап. Путници нису повријеђени.

Медији јављају да је раније истог дана бизнис авион из Дубаија прошао кроз сличан инцидент приликом слетања у Одесу. Посада је морала да обустави слетање, а аеродром је био затворен два сата послије инцидента.

Док се спекулише шта би могло да изазове проблеме са предњим траповима летјелица, постоје они који сугеришу да писта на аеродрому у Одеси није најбезбједнија за слетање и полијетање.

- Два поломљена стајна трапа за дан, то је превише. Ко би више летио ту - написао је локални адвокат Маским Болдин на Фејсбуку.