latinica  ћирилица
22/11/2019 |  11:23 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Смијењена управа Завода Пазарић

Влада ФБиХ је на данашњој сједници у Сарајеву донијела одлуку о смјени директора Управног и Надзорног одбора Заводa за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић.
Влада ФБиХ - Фото: klix.ba
Влада ФБиХФото: klix.ba

Ова одлука услиједила је након великог притиска јавности и јучерашњих протеста послије објављивања спорних фотографија на којима се види да су штићеници Завода, дјеца везана за кревете и радијаторе.

Министри су разматрали неколико неколико закључака о стању у Заводу Пазарић, међу којима је ванредни надзор о стању у тој установи, инспекцијски надзор Пореске управе, стручни надзор о збрињавању те закључци о подузетим мјерама.

На крају је један од закључака смјена комплетне управе Завода Пазарић, на челу са директором Реџепом Салићем (СББ). Смијењен је и Управни одбор Завода којег чини пет чланова и то: Јања Милинковић (предсједница), Анес Калета, Саида Кастрат, Џана Килић и Ениса Хоџић.

Такође смијењени су и чланови Надзорног одбора, а то су: Далила Ефендић (предсједница), Мевлида Бандић, и Ивана Баго.

Подсјетимо, прије два дана посланик Наше странке у Парламенту ФБиХ Сабина Ћудић презентовала је шокантне детаље о третману штићеника, а посебно дјеце у Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић.