latinica  ћирилица
22/11/2019 |  15:46 | Аутор: Б92

Познат пут за ЕУРО – Србија домаћин у потенцијалном финалу

Жријебом у Ниону одређено је да је Србија домаћин у финалу баража Лиге Нација у ком се састаје са бољим из дуела Шкотска – Израел уколико прво побједи Норвешку.
Србија-Португал (фoтo:B92/MT) -
Србија-Португал (фoтo:B92/MT)

На жријебању је било 16 репрезентација, међу којима и селекција Србије, чији пут кроз бараж почиње у Норвешкој.

Уколико Србија буде била боља од Норвешке у финалу ће играти против бољег из дуела Шкотска – Израел, одређено је жријебом у Ниону који је помагао некадашњи грчки нападач Ангелос Харистеас.

Побједник дуела између Србије и Норвешке биће домаћин у дуелу против Шкотске или Израела.

У Лиги А је Исланд је добио у полуфиналу за противника селекцију Румуније док други пар чине Бугарска (жеља селектора Тумбаковића) и Мађарска. Први дуел се игра у Рејкјавику, а други у Софији. Домаћин финала лиге А ће бити бољи из дуела Исланд - Румунија.

У Лиги Б од раније се знало да ће Босна и Херцеговина код куће играти са Сјеверном Ирском и да ће Словачка угостити Републику Ирску, а финални меч ће бити одигран у Зеници или Белфасту.

Када се прича о Лиги Д такође је било јасно да Грузија дочекује Бјелорсуију и да Сјеверна Македонија код куће игра против селекције тзв Косова*. Побједник дуела Грузија - Бјелорусија ће бити и домаћин финала.

Србија није успјела да се пласира на ЕУРО кроз квалификације и ово ће јој бити једина шанса за пласман на Европско првенство.