latinica  ћирилица
23/11/2019 |  14:15 | Аутор: СРНА

Вучић: Састанак са Путином ће протећи у доброј вјери

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да не види ниједан разлог да састанак са предсједником Русије Владимиром Путином 4. децембра у Москви не прође у "доброј вјери" и да не бјежи од тога да било шта разјасне, уколико то буде потребно.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

- Ако је потребно да било шта разјашњавамо – не бјежим од тога. Савјест ми је чиста као суза - рекао Вучић у Новом Саду одговарајући на питање новинара како ће се приче о шпијунажи рефлектовати на сусрет са Путином и међусобне односе двије земље.

Вучић је навео да се Београд припрема за посјету Москви, гдје ће имати велику и озбиљну делегацију, јер је у питању изузетно важан сусрет.

Он сматра да Русија може да буде поносна на пријатељство Србије према тој земљи и жели да вјерује у пријатељство Москве према Србији.

Вучић је рекао да предсједника Путина сматра искреним пријатељем Србије, те подсјетио да је Србија једина земља која није увела санкције Руској Федерацији и која нигдје и ни у једном форуму није гласала против интереса Русије.

- Србија је једина земља ван земаља евроазијске уније која, не рачунајући Кину, одржава сталне вјежбе са Руском армијом и у сваком погледу смо веома блиски. Ја не видим ниједан разлог да тај састанак не прође у доброј вјери - рекао је Вучић.

Он је поручио да његови политички противници Драган Ђилас и Мариника Тепић, који су у јавност изнијели наводне доказе о томе да Србија извози оружје у Украјину, желе да нанесу огромну штету Србији.

- Оптужили су нас да убијамо руску децу тако што Србија зарађује продајући гранате Украјини. Хтели су додатно да отежају својој земљи однос са Русијом, а синоћ смо видели да су Ђилас и Тепићева показали документ који је требало да докаже кривицу Србије око минобацачких граната - рекао је Вучић.

Он је навео да су Ђилас и Тепићева сакрили двије странице документа, које показују да је Србија урадила све по закону и да ништа није извезла у Украјину.