latinica  ћирилица
23/11/2019 |  18:18 ⇒ 20:19 | Аутор: SportSport.ba

Премијер лига: Борац и Зрињски ремизирали у тврдом мечу (ФОТО/ВИДЕО)

Сусрет 17. кола Премијер лиге БиХ између Борца и Зрињског окончан је без голова (0:0).

Утакмица је очекивано била тврда и са малим бројем прилика. Домаћи су били нешто бољи ривал посебно у другом полувремену, али су мреже мировале.

Прва прилика виђена је већ у 6. минути. Врањеш је покушао лобовати Бркића, међутим голман гостију је некако успио зауставити лопту и спасити свој гол.

Након тога услиједио је период нешто боље игре гостију, прилике су имали Тичиновић и Чурјурић. Посљедњу шансу у првом дијелу имали су домаћи, шут Врањеша је отишао поред гола.

Наставак је почео поништеним голом за домаће. Дујаковић је погодио за одушевљење већине на Градском стадиону, али је судија Шеховић након консултација са помоћницима досудио офсајд позицију.

У 69. минути Жижовић је био приморан да замијени голмана. Бркић се незгодно повриједио приликом доскока, па је умјесто њега у игру ушао млади Тополовић.

Борац је направио притисак и у финишу утакмице. Ипак, одбрана гостију је издржала. У 89. минути Врањеш је гађао из слободњака, а лопта је отишла замало поред гола.

Због прекида и повреда Шеховић је меч оправдано продужио са осам минута. Племићи су најбољу шансу имали у трећој минути надокнаде када је Мандић истрчао контру, његов ударац је одбранио Лучић.

Посљедњи минут меча донио је варнице између играча два тима. Након нагуравања и кошкања све је завршено жутим картонима Волкову и Зломислићу. На крају остало је 0:0.

Фудбалери Сарајева у гостима су савладали Вележ са 2:1 у дербију 17. кола Премијер лиге БиХ.

Вележ-Сарајево (Фото: sportsport.ba)

Звијезда 09 је на свом терену у Угљевику у оквиру 17. кола Премијер лиге БиХ угостила екипу Слободе. Овај меч је на крају завршен резултатом 1:1.

Фудбалери Тузла Ситија побиједили су Челик на домаћем терену са 1:0, поготком Бегановића у 31. минуту сусрета.