latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:44 ⇒ 15:15 | Аутор: СРНА

Само кандидатски статус може одржати активним ЕУ интеграције

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је током разговора са амбасадорком Бугарске у БиХ Августином Цветковом Карабашевом да се пред Српском, БиХ и земљама Балкана налазе бројни изазови, те да само кандидатски статус може одржати активним процес ЕУ интеграција.
Цвијановићева и Карабашева (Фото: Кабинет предсједнице Српске) -
Цвијановићева и Карабашева (Фото: Кабинет предсједнице Српске)

Цвијановићева је на састанку у Бањалуци поновила опредијељеност институција Српске за процес европских интеграција, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

На састанку је разговарано и о резултатима јавног истраживања у земљама Балкана, ставовима о ЕУ и улози Бугарске у пружању подршке процесу приступања ЕУ.

Саговорнице су размијениле мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону, те о активностима које институције Српске спроводе у процесу европских интеграција.

Цвијановић и Карабашева су изразиле очекивање да ће досадашња добра сарадња Српске и Бугарске бити унапријеђена, те констатовале да је Бугарска у Српској већ присутна кроз реализацију различитих пројеката у многим општинама и градовима у области културе, спорта и образовања.