latinica  ћирилица
28/11/2019 |  14:10 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

Шеранић: Важна подршка Србије у јачању капацитета

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је у разговору са представницима Завода за социјалну заштиту Србије да је потребно јачање капацитета социјалне заштите у Српској и да се разматра могућност оснивања завода на републичком нивоу.
Ален Шеранић са представницима Завода за социјалну заштиту Србије - Фото: СРНА
Ален Шеранић са представницима Завода за социјалну заштиту СрбијеФото: СРНА

- У том домену рачунамо на подршку Републичког завода за социјалну заштиту Србије јер су њихова искуства, регионална сарадња и међународни контакти од великој значаја за подршку нашем систему социјалне заштите који захтијева стално усавршавање, доношење нових и преиспитивање ефеката донесених мјера -  рекао је Шеранић.

Он је представнике Завода за социјалну заштиту Србије упознао о актуелним измјенама у систему социјалне и дјечије заштите, те нагласио значај доброг планирања и мапирања социјалних давања, саопштено је из ресорног министарства.

Директор Завода за социјалну заштиту Србије Божидар Дакић рекао је да ће Завод бити на располагању Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске код свих будућих мјера за креирање бољег и ефикаснијег система, конципираног према потребама корисника.

У оквиру посјете Бањалуци, представници Републичког завода за социјалну заштиту Србије посјетиће Геронтолошки центар и Центар за социјални рад.