latinica  ћирилица
29/11/2019 |  09:08 ⇒ 09:23 | Аутор: Index.hr

Ибрахимовић би дошао у Болоњу само због њега: Риједак човјек

Златан Ибрахимовић завршио је своју фудбалску епизоду у Сједињеним Америчким Државама.

Након годину и осам мјесеци, 58 утакмица и 53 гола, од којих су многи били ремек-дјела, Златан Ибрахимовић објавио је да је завршио сарадњу с ЛА Галаксијем.

- Дошао сам, видио и покорио. Хвала ЛА Галаксију што ми је омогућио да се опет осјећам живим. Навијачи Галаксија, жељели сте Златана, дао сам вам Златана. Нема на чему. Прича се наставља. А сада опет можете гледати бејзбол", рекао је Ибро.

Сада се враћа у Европу и тражи клуб у којем би могао играти. Први на листи је Милан.

Милан је његов други дом, али...

- Имам сјајна сјећања на град и људе. Тражим пројект који ће ме стимулисати", рекао је Ибрахимовић, преноси Газета.

Милан се нада да ће на Сан Сиро успјети вратити свог хероја, једну од највећих звијезда модерног фудбала која би требала бити симбол новог пројекта Звоне Бобана и Паола Малдинија. Двојац који од љета (не)успјешно води Милан нада се да новац неће бити пресудан за величанствени повратака у дрес Росонера.

- Милан је мој други дом - рекао је Ибра па додао: "Није ми то други град, већ други дом. Имам заиста лијепе успомене."

- Не видим зашто се не бих вратио у Милан ако је тамо пројект који ће ме стимулисати. На овом нивоу могу играти и до 50. године. Доживио сам красно искуство у Лос Анђелесу. Било је фантастично. Сада је вријеме да Милан добије другог хероја. Двојица хероја из два различита свијета - ја и Ђузепе Гарибалди - истакао је шведски фудбалер који је у локтобру напунио 38 година.

Ако га и доведе у јануару, јер клуб још није контактирао с Ибрахимовићем, подсјећа Газета, Милан ће идуће љето одлучити хоће ли му продужити уговор на још годину дана или више.

Осим Росонера, у утрци за Ибру је и Болоњна. Главни адут јој је болесни тренер Синиша Михајловић.

Осим Милана, за Златана Ибрахимовића интересује се и Болоњна. Клуб који води стручњак Синиша Михајловић спреман је уз помоћ главног спонзора Макрона уложити огроман новац да би довео Ибрахимовића. Спомиње се око два милиона евра одштете само да Ибра потпише за њих, а онда би на друге начине финансирали његов уговор.

Надају се да би им његова огромна популарност донијела велику пажњу и да би зарадили огроман новац само од продаје дресова.

Ибрахимовић не искључује ни опцију да потпише за Болоњну.

- Са Синишом се осјећам врло добро - каже Ибра.

- Он ми је пријатељ, заиста је невјероватна особа. Риједак је човјек - рекао је Швеђанин.