latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:17 ⇒ 13:23 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Неприхватљиво отварање мигрантских центара у Српској

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је неприхватљиво отварање мигрантских центара на територији Републике Српске.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

- Мигрантска криза није на вријеме схваћена озбиљно и као реалност на нашим просторима. Требало је много прије извршити припреме да би се она дочекала, да се мигрантима да помоћ који им је потребна у овом тренутку - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је оцијенио је Српска мала да би могла носити терет мигрантске кризе који је свака земља прихватила на начин на који је могла.

- ЕУ не жели тај проблем код себе и на својим границама и оно што се дешава у БиХ је посљедица тога - рекао је Чубриловић.

Министар унутрашњих послова Унско-санског кантона Нермин Кљајић изјавио је јуче да су их посјетили представници британске Амбасаде у БиХ и да су добили обећање да ће земље чланице Савјета за спровођење мира /ПИК/ 5. децембра разматрати питање мигрантске кризе, те да ће бити формирани центри на територији Федерације БиХ и Републике Српске.