latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:25 ⇒ 14:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Пленковић ће ипак позвати синдикат просвјете на разговор

Премијер Хрватске Андреј Пленковић најавио је данас да ће позвати представнике синдиката образовања на разговор и поновио да би било веома добро да штајк престане и да дјеца крену у школу.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

Упитан да ли има неку нову понуду за синдикалце, након што су они одбили посљедњи Владин приједлог, Пленковић није одговорио конкретно и додао да "увијек има нешто".

Сматра да тај штрајк од почетка сам по себи има необичне конотације и није карактера који се тиче само оних који нешто не раде.

- Он се односи на дјецу, на дјецу су сви најосјетљивији, то сви добро знамо. Ту су и родитељи, ту су послови и других људи, који онда морају да брину као да ријеше проблеме. Тражићемо рјешење - рекао је Пленковић, пренијела је загребачка Н1 телевизија.

Пленковић сматра да је Владина понуда била веома добра и да је имао утисак да су синдикалци који су присуствовали састанку у Влади показали да могу вјеровати његовој Влади.

Упитан хоће ли у наставку разговора на столу бити повећање коефицијената, као што траже синдикати, одговорио је да треба прво чути синдикате данас.

Пленковић тврди да питање коефицијената у начелу није предмет преговора између Владе и синдиката и истиче да је то "изразито замршена прича".

Штрајк просвјетара одбио је посљедњи Владин приједлог и најавио да настављају даље с обуставом рада пуном паром.

Повезане вијести:

Синдикати одбили понуду Владе Хрватске: Штрајк иде даље