latinica  ћирилица
29/11/2019 |  13:50 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

У буџету Кине постоје грант средства и за Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да у Кину неће ићи туристички, већ да са кинеским инвеститорима разговара о пакету важних пројеката за Републику.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Отворићу питање које никада код нас није отворено, а то је да у буџету Кине постоје грант средства за БиХ и Српску, и то одвојено. Никада нисмо аплицирали за та средства и желим да са кинеским партнерима и пријатељима отворим и то питање - рекао је Вишковић новинарима.

Вишковић је истакао да жели да види на који начин и за које потребе се може аплицирати за та средства када је ријеч о пројектима из области индустрије и енергетике.

Он је рекао да ће о томе причати након повратка из Кине, поновивши да је став Владе од почетка да треба пуно радити, а мало причати и обећавати.

Делегација Владе на челу са премијером Радованом Вишковићем ускоро путује у у Кину гдје би са кинеским партнерима требало да потпише уговор о изградњи више хидроцентрала, али и о реализацији других важних и корисних пројеката за Српску.