latinica  ћирилица
01/12/2019 |  08:45 ⇒ 09:04 | Аутор: РТС

Сакраменто послије продужетка савладао Денвер (ВИДЕО)

Сакраменто кингси послије додатних пет минута савладали Денвер нагетсе са 100:97, иако су гости на полувремену имали 17 поена предности.
Сакраменто после продужетка савладао Денвер - Фото: Screenshot/YouTube
Сакраменто после продужетка савладао ДенверФото: Screenshot/YouTube

Скромне партије Јокића и Богдановића, Бјелица нешто успјешнији – Барнс и Хилд одвели Краљеве до тријумфа.

Имали су кошаркаши Денвера све на својој страни – игру, вођство, атмосферу... Ипак, дозволили су противнику да се "подигне из мртвих", стигне до продужетка, на крају и до побједе.

Харисон Барнс био је просто незадржив, док је Бади Хилд погађао када је било најпотребније. Сасвим довољно за необјашњиво незаинтересоване Нагетсе у другом полувремену.

Екипа из Колорада одлично је ушла у меч и дошла до 15 поена предности већ у првој четвртини. Гери Херис постигао је чак 18 поена у првих 12 минута игре, да би Нагетси на полувремену водили 57:40.

Ипак, домаћин се није предавао. Херисон Барнс држао је свој тим у животу, док се предност Денвера топила из минута у минут. Херис је потпуно стао, Јокић је дјеловао незаинтересовано, а кад се заинтересовао није мога да погоди ништа.

У посљедња два минута у игру Кингса укључио се Бади Хилд који је са осам везаних поена (двије тројке и полагање) донио продужетак свом тиму.

У продужетку је Сакраменто први пут на мечу и повео, али ту предност није испустио до краја. Имали су Нагетси прилику да тројком стигну до нових пет минута, али је Џамал Мареј одлучио да, из необјашњивих разлога, не упути шут ка кошу противника.

У побједничком тиу најефикаснији је био Херисон Барнс са 30 поена, док је Бади Хилд додао 21. Немања Бјелица имао је солидан наступ – уз десет поена забележио је 12 скокова и пет асистенција, док је Богдан Богдановић имао лоше шутерско вече – 10 поена и пет асистенција.

Гери Херис био је најбољи у Денверу са 25 поена,Џамал Мареј додао је 15, док је Никола Јокић меч завршио са седам поена, десет скокова и шест асистенција.

Денвер је тако забележио четврти пораз у сезони, уз 13 победа, чиме држе друго мјесто на табели Западне конференције. Сакраменто је осми пут тријумфовао, уз 10 пораза, па дијели осмо мјесто на Западу са екипом Финикса.