latinica  ћирилица
01/12/2019 |  14:43 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

У понедјељак послије подне киша и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у послијеподневним часовима очекују падавине, киша у низинама, а сусњежица и снијег у вишим крајевима.

Ујутро ће бити облачно и топлије у односу на дан раније, због прилива топлијег ваздуха са југа. Послије подне очекују се падавине. Снијег ће у ноћи између понедјељка и уторка почети да пада и у нижим крајевима.

На југу Херцеговине увече ће бити кише и пљускова, а на сјевероистоку претежно без падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од пет до девет, на планинама око минус два, а највиша дневна од 10 до 16, на планинама око шест степени.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на планинама умјерен, јужни, па ће јутарња и дневна температура бити виша за који степен због фенског ефекта.

Падавине, интензивније на планинама, очекују се и у уторак, 3. децембра, ујутро, док ће на југу Херцеговине падаће слаба киша. Током дана услиједиће престанак падавина у нижим крајевима и слабљење на планинама, уз постепено кидање облачности.

Јутарња температура ваздуха од минус два до три, на планинама око минус пет, на југу око пет, а највиша дневна темнпература од нула до шест, на планинама око минус два.

У сриједу, 4. децембра, ујутро ће бити претежно ведро и веома хладно вријеме са јачим мразом на планинама, а локално је могућа магла око ријека и по котлинама. Током дана претежно сунчано, а умјерена ниска облачност на сјеверозападу. Понегдје је могуће задржавање магле до подневна.

Јутарња температура ваздуха од минус четири до нула, на планинама око минус 11, а највиша дневна од нула до четири, на планинама минус два, на југу око осам степени.

Ведро и хладно са мразом биће и у четвртак, 5. децембра, ујутру, а магла или сумаглица су могуће око ријека и по котлинама. Током дана доћи ће до повећања облачности са југозапада па ће на југу и у централним крајевима бити слабе кише.

Јутарња температура од минус три до нула, на планинама око минус шест, на југу око седам, а највиша дневна од три до шест, на планинама око један, на југу око осам.