latinica  ћирилица
02/12/2019 |  07:51 ⇒ 14:36 | Аутор: РТРС

Акција "Дрина": Одузете цигарете, ухапшена два лица (ВИДЕО)

У полицијској акцији "Дрина", која је спроведена на подручју Фоче, пронађена су и одузета 172 картона цигарета.
Полицијска управа Фоча - Фото: РТРС
Полицијска управа ФочаФото: РТРС

У овој акцији, коју је провела Полицијска управа Фоча уз подршку Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, слободе су лишена два лица са подручја Фоче.

- На основу прикупљених оперативних сазнања, полицијски службеници Полицијске управе Фоча 30.11.2019. године у 20.30 часова у мјесту Табаци, општина Фоча, плански су зауставили и контролисали путничко моторно возило Фолксваген кеди којим је управљао лице Б.Љ. а које је било у пратњи теретног возила Рено мастер којим је управљао Б.Н. Том приликом је прегледом наведених возила у теретном возилу примијећена већа количина цигарета различитих врста - саопштено је из ПУ Фоча.

У саопштењу се наводи д су лица Б.Љ. и Б.Н. оба из Фоче, лишена слободе због основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољена трговина, те да је на основу наредбе Основног суда у Фочиизвршен претрес наведених возила у којем је пронађено и одузето 172 картона цигарета различите врсте (односно 8600 боксова или 86.000 комада паклица).

О свим околностима обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се након завршене криминалистичке обраде осумњичени пусте на слободу, а да се против њих у редовној процедури достави извјештај.