latinica  ћирилица
02/12/2019 |  08:35 ⇒ 10:31 | Аутор: sputniknews.com

У окршају власти са нарко-картелом на сјеверу Мексика убијена 21 особа (ФОТО/ВИДЕО)

Безбједносне снаге Мексика убиле су још седам чланова нарко-картела чији су припадници претходно са конвојем камиона упали у град у близини границе са Тексасом и напали градску скупштину. Овим је број убијених порастао на 21, саопштили су званичници.

Безбједносне снаге, потпомогнуте хеликоптерима, и даље трагају за преосталим члановима картела који су извршили напад у мјесту Вила Унион у недјељу.

Гувернер државе Коахиља Мигел Ангел Рикелме рекао је да је 14 људи убијено до недјеље поподне, међу којима су четири полицајца. Према његовим реијчима, неколико радника из општине је нестало, а за сада није јасно да ли су они лоцирани.

Оружана група улетјела је у град од 3.000 становника, нападајући локалне владине канцеларије због чега су реаговале федералне снаге.

На изрешетаним камионима, који су остали на улицама, писало је Ц.Д.Н. што су шпански иницијали картела "Сјевероисток".

Вила Унион се налази на 60 километара југозападно од Тексаса, и на 20 километара од града Аљенде, мјеста маскра из 2011. године у који је умијешан картел Зетас и у ком је, према наводима званичника, 70 људи убијено.

На видео-снимцима објављеним на друштвеним мрежама чује се пуцњава и људи који узвикују пријатељима да не излазе напоље.

Послије пуцњаве, на улицама града остала су запаљена возила, док је зграда градске скупштине изрешетана мецима, пренио је Тањуг.

Гувернер те државе Мигел Рикелме рекао је новинарима да се држава одлучно супротставила картелима и њиховим убицама. Он је навео да се вјерује да су нападачи припадници картела "Сјевероисток" из државе Тамаулипас.