latinica  ћирилица
02/12/2019 |  16:50 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Лукашенко стигао у Београд (ФОТО)

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко стигао је данас у дводневну посјету Србији, а на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекао га је предсједник Србије Александар Вучић.
Вучић и Лукашенко (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић и Лукашенко (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Добродошао велики и искрени пријатељу Србије - навео је Вучић на свом званичном Инстаграм профилу.

      View this post on Instagram

"Dobrodošao veliki i iskreni prijatelju Srbije!" - predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko stigao je u zvaničnu posetu Republici Srbiji.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 6:41am PST

Лукашенко је дочекан традиционално уз погачу и со.

Предсједници Србије и Бјелорусије положили су вијенце на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу и одали почаст страдалима у борби за ослобођење Београда у Другом свјетском рату.

Два предсједника вијенце су положила уз почасни батаљон Гарде и оркестар Војске Србије и интонирање химни Србије и Бјелорусије, преносе београдски медији.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Belorusije Aleksandar Lukašenko položili su vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik Crvenoarmejcu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 2, 2019 at 7:49am PST

Бјелоруски предсједник посјету ће наставити сутра, а уз разговор са Вучићем у четири ока, најављена и церемонија размјене потписаних билатералних докумената.

Вучић и Лукашенко говориће сутра на конференцији за новинаре, а предсједник Бјелорусије потом и на посебној сједници Скупштине Србије.

Током посјете Лукашенка Београду биће организован и пословни форум привредника двије земље.