latinica  ћирилица
02/12/2019 |  21:28 ⇒ 21:28 | Аутор: СРНА

Зеленски: Нема напретка без дијалога са Путином

У напорима са циљем проналаска рјешења за сукобе у Донбасу неће бити напретка без дијалога са предсједником Русије Владимиром Путином, изјавио је предсједник Украјине Владимир Зеленски.
Владимир Зеленски - Фото: AP
Владимир ЗеленскиФото: AP

Он је у видео-снимку објављеном на Фејсбуку рекао да би се могло "радити и без дијалога, али да би то било као коришћење справе за трчање на којој се трчи у мјесту без помјерања напријед".

- Не желимо да трчимо у мјесту, желимо да се све ово заврши - истакао је Зеленски.

Зеленски је нагласио да његово учешће на састанку Нормандијске четворке, који ће се одржати 9. децембра у Паризу, неће бити издаја народа, јер је само одржавање састанка - побједа.

Украјински лидер је нагласио да не постоји алтернативно рјешење за смиривање сукоба којим би се замијенила дипломатска средства, уз упозорење Украјинцима да не треба да вјерују политичарима који критикују одржавање дијалога, пренио је ТАСС.

- Дипломатија је једини начин - убијеђен је Зеленски.

На питање да ли вјерује Путину, Зеленски је за пољски "Изборни лист" рекао да се у политици никоме не може вјеровати и да никоме не вјерује у политици.

- Волио сам математику у школи. Ту рјешавате једначине са једном или двије непознате. С друге стране, овдје је све непознато, укључујући нашу земљу, политичаре у њој. Ја долазим из пословног свијета и сматрам да се никоме овдје не може вјеровати. Умјесто тога, свако гледа своје интересе - каже предсједник Украјине.