latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:31 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Човић: Савјет министара до 25. децембра

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да вјерује да ће након сутрашњег именовања Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара услиједити његове консултације са свим политичким странкама, како би Савјет министара био формиран до 25. децембра.

- Мислим да су сва имена спремна за све ресоре, и за министре и за замјенике, тако да тај процес након редовних провјера може бити завршен у разумном року, прије католичког Божића - изјавио је Човић данас новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, неопходно је што прије у парламенту БиХ кренути у рјешавање бројних иницијатива и захтјева, а посебно оних који се односе на велике финансијске пројекте.

- Моја иницијатива ће бити, с обзиром да ће министар финансија и трезора и даље бити из реда хрватског народа, да идемо са приједлогом буџета институција и међународних обавеза БиХ, па би било веома добро да имамо и Савјет министара и парламент у пуној функцији - поручио је Човић, који је предсједник ХДЗ.

Он је подсјетио да су у овој години доношене одлуке о привременом финансирању институција БиХ.

- Била би добра и велика порука из БиХ за наше међународне партнере ако донесемо буџет прије истека календарске године - рекао је Човић.

Он је потврдио да се у ФБиХ воде интензивни политички разговори у вези са формирањем изврне власти, додајући да сматра да ће тај посао бити обављен без већих проблема, укључујући одређене прекомпозиције између министарстава у Влади ФБиХ.