latinica  ћирилица
04/12/2019 |  19:43 | Аутор: СРНА

Борисов: Не одуговлачимо намјерно са изградњом гасовода

Бугарски премијер Бојко Борисов негирао је да Софија намјерно одуговлачи са изградњом "Турског тока", након што је предсједник Русије Владимир Путин оптужио Бугарску за намјерно одуговлачење.

Борисов је за приватну бугарску телевизију БТВ подсјетио да је изградња на територији Бугарске почела касно - прије три мјесеца - јер Софија прати правила набавке којима се обезбјеђује да Брисел не блокира пројекат.

- Свако има право да тражи алтернативне руте. Ми тражимо алтернативну разноликост. Поред тога, они вјероватно нису политички нарочито задовољни тиме што је Бугарска тако одан и снажан члан НАТО-а и ЕУ - рекао је Борисов.

Путин је раније данас изјавио да Бугарска намјерно одгађа спровођење пројекта изградње руског гасовода "Турски ток" на својој територији и да ће Москва пронаћи начин да заобиђе Бугарску приликом изградње цјевовода за природни гас уколико то буде потребно.

- Мој одговор предсједнику Путину је да је он добродошао да дође у посјету и да види брзину којом градимо, а то је у просјеку пет километара дневно - нагласио је Борисов.

Повезане вијести:

Путин: Софија намјерно одгађа изградњу гасовода