latinica  ћирилица
05/12/2019 |  13:01 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Оштетили Буџет Српске за око пола милиона КМ

Бањалучка полиција лишила је слободе лица чији су иницијали Б.М. и М.Ч. због основа сумње да су оштетили повјериоце, незаконито поступали у привредном пословању, повриједили обавезу вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавње, те оштетили Буџет Републике Српске за 559.940 КМ.

Ова лица сумњиче се да су у августу, знајући да су повјериоци блокирали рачуне акционарског друштва из Бањалуке, закључили уговор о пословној сарадњи са друштвом ограничене одговорности из Бањалуке, након чега су издавали пословне просторе, а новац од закупнине уплаћивали на рачун друштва ограничене одговорности по налогу Б.М, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Лице Б.М. сумњичи се и да је у октобру у Бањалуци, као одговорно лице акционарског друштва из Бањалуке закључио предуговор о закупу пословног простора са физичким лицем из Бањалуке, гдје је физичко лице на пословном простору изградило хостел, а што није евидентирано у књиговодственим евиденцијама наведеног акционарског друштва из Бањалуке.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, а након документовања предмета, против њих биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Срна сазнаје да је ријеч о Брану Милошевићу, одговорном лицу у Акционарском друштву "Метал", и Милени Чавловић, одговорном лицу у Друштву ограничене одговорности "Коридор 2015", из Бањалуке.

Милошевић је од раније познат по шутирању полицијаца на бањалучком Тргу Крајине 25. децембра прошле године.