latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:55 | Аутор: СРНА

Сутра почиње измјештање из Вучјака?

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић нада се да ће већ сутра почети измјештање миграната са отвореног простора у кампу Вучјак, недалеко од Бихаћа, у прихватне центре Бира код овог града, Мирал код Велике Кладуше , те Ушивак код Хаџића.
Мигранти на Вучјаку - Фото: klix.ba
Мигранти на ВучјакуФото: klix.ba

Мектић је рекао да је о проблему избјеглица у БиХ, са акцентом на стање у Вучјаку, данас у Сарајеву разговарао са комесаром за људска права Савјета Европе Дуњом Мијатовић и најавио за сутра састанак са представницима Унско-санског кантона.

У изјави медијима Мектић је навео да је Мијатовићеву информисао о томе да је Министарство безбједности ушло у посјед касарне у Блажују и да од јуче траје опремање тог објекта.

- У врло кратком временском периоду, цијеним неких 15 дана, биће створени услови да почнемо прихватати мигранте у тај прихватни центар - рекао је Мектић, захваливши федералним властима што су дале на кориштење објекат у Блажују.

Он је додао да ће поподне са представницима Међународне организације за миграције разговарати о дефинисању финансирања потреба миграната у Блажују, као што су струја, вода, храна, медицинска помоћ.

Мектић каже да ће, након измјештања миграната из Вучјака, тај простор бити затворен и очишћен.

Повезане вијести:

Хитно затворити камп Вучјак, малољетници без пратње могу у Салаковац