latinica  ћирилица
05/12/2019 |  16:42 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Радојичић посјетио удружење "Дјеца свјетлости" (ФОТО)

Поводом Међународног дана волонтера, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас Удружење за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости".
Посјета Радојичића Удружењу "Дјеца свјетлости" (фото:banjaluka.rs.ba) -
Посјета Радојичића Удружењу "Дјеца свјетлости" (фото:banjaluka.rs.ba)

- Волонтерима и свим људима који учествују у различитим активностима, на овај начин треба одати признање, јер своју енергију и знање улажу у хуманост. Са предсједницом удружења "Дјеца свјетлости", које Град подржава давањем бесплатног простора, разговарали смо могућностима да се за ово удружење пронађе већи простор, јер практично раде цијели дан и имају доста корисника – рекао је Радојичић.

Посјета Радојичића Удружењу "Дјеца свјетлости" (фото:banjaluka.rs.ba)
Мирјана Којић, предсједница удружења "Дјеца свјетлости", казала је да им је потребан још један додатни простор с обзиром на велики број корисника. Она је истакла да у дневном центру помоћ добија шест одраслих особа и око 30 дјеце.

- Ово је прилика да се сви сретну на једном мјесту и виде који су наши конкретни проблеми и како могу да помогну. Ми пропагирамо волонтирање и с поносом можемо рећи да из наших редова долази волонтерка године за 2019. године коју бира Министарство породице, омладине и спорта – закључила је Којићева.