latinica  ћирилица
06/12/2019 |  21:11 ⇒ 07/12/2019 | 15:27 | Аутор: СРНА

Годишњи наступ КУД-а Крњин

Културно умјетничко друштво Крњин из Грабовице одржало је вечерас у Добоју годишњи наступ, а средства прикупљена куповином улазница биће усмјерена за набавку народне ношње и потребне реквизите за кореографије.
КУД Крњин - Фото: СРНА
КУД КрњинФото: СРНА

Организатор манифестације је Ротари клуб из Добоја, чији предсједник Саша Видић је рекао новинарима да је са задовољством прихватио организацију вечерашњег концерта, указавши на добру сарадњу са овим културно-умјетничким друштвом у претходном периоду.

Предсједник КУД-а Крњин, Бранкица Поповић, рекла је да ово друштво његује и чува од заборава културу и традицију Крњинског подручја, афирмише код младих и са поносом га промовише Републиком Српском и шире.

Она је, за помоћи у раду овог друштва, градоначелнику Добоја Борису Јеринићу уручила и Прву повељу КУД-а Крњин.

Јеринић је навео да подржава рад свих културно-умјетничка друштва на подручју ове локалне заједнице која кроз игру и пјесму промовишу традицију, обичаје и културу свог краја, а тиме и Добоја.

Он је најавио даљу подршку у раду, с обзиром на то да је КУД Крњин освајањем четвртог мјеста на Смотри фолклора извођачких ансамбала Републике Српске Златно коло пласирао се на 25. Европску смотру српског фолклора дијаспоре и Срба у региону, која ће у мају бити одржана у Паризу.

КУД Крњин вечерас је спремио богат програм наступима припремног и дјечијег, те извођачког ансамбла, као и бројним музичким нумерама и инструменталима, којима су представили богато културно насљеђе у форми игре, пјесме и народних ношњи.

Наступ је одржан у великој сали Центра за културу и образовање Добој.